Elgondolkodott már azon, hogy miért fontos a szervezete számára a só, ez az egyszerű fehér por, amit minden nap használ ételei ízesítésére?
A legtöbb ember számára Só elsősorban ételízesítő, valójában ettől sokkal, de sokkal több. Miért?
Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak.
De milyen hatással van a só fogyasztása a szervezetünkre?
Tekintsünk át röviden néhány tényt:
- A vesének szüksége van sóra a túltengésben lévő savak leépítéséhez és azoknak vizelettel történő kiválasztásához. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik.
- Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat.
- A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak.
- A só nélkülözhetetlen az izomzat és az erőnlét fenntartásához. (A parajdi fürdősó megakadályozza az izomgörcsöket, ezért sportolóknak is ajánlott a rendszeres használata,)
- A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában.
- Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.
- A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
- Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
- A só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől.
- És nem utolsó sorban, a só fontos a libidó megőrzésében.
A Parajdi só 84-féle ásványi anyagot, és természetes Őstengeri iszapot tartalmaz
A kapható sók közül a parajdi (Erdély) a világon az egyik legjobb minőségű, 84-féle ásványi anyagot tartalmaz, valamint azt a természetes Őstengeri iszapot, amit a legtöbb a piacon kapható sóból kivonnak, finomítják, feldolgozzák, színezik. Ha bővebben akar olvasni a parajdi sóról, kattintson ide.